Sabtu, 8 Oktober 2011

Penggila Novel Hilal Asyraf

Assalamualaikum.. Moga hari ini lebih baik dari semalam.. Insya Allah.

PENGGILA NOVEL TARBIAH KARYA HILAL ASYRAF!!

Siapa Hilal Asyraf?

Muhammad Hilal Asyraf bin ABDUL razak yang lahir pada 16 Januari 1989.
Anak sulung daripada 4 orang adik beradik.
Berasal dari Johor darul Takzim.
Kini menuntut di University of Yarmouk, Jordan.
Telah menulis 7 buah novel Islami dan 4 buah buku motivasi.
Tulisan beliau bersama-sama sahabat-sahabat seperjuangannya boleh diikiut di laman sarang labah-labahnya langitilahi.com & page facebook beliau di Hilal Asyraf(Official)

Alhamdulillah baru sahaja selesai menamatkan sesi pembacaan salah satu novel Hilal Asyraf beejudul Sinergi & Hero. Seterunya adala Takdir.. Dalam asyik menghiburkan pembaca, karya beliau tak pernah kering dengan pengisian tarbiyyah islam yang semakin lama dipandang enteng oleh masyarakat lo ni. Indah bahasa dan penyusunan cerita yang sangatlah menambat hati. Like3!! Uolls bace sendiri ok. Baru feel bace karya si anak muda yang tua setahun dari aku ni. Tabik spring la kat die bejaya memikat hati ku untuk setia bersama karya-karya beliau!!! Takbir!

Selesai Dibaca! Konsep persahabatn bertunjangkan keimanan.


Selesai Dibaca! Si hero akhirnya temui keimanan! Nama Athirah ada dalam novel ni. Thanx Hilal!! *tetibe* hehhe..


Baru mula baca!! Kulit novel yang menggetarkan jiwa..


Bakal dibeli! Kedamaian ..




p/s: Bacalah dengan nama Tuhanmu!

2 ulasan:

Amira Ilyani berkata...

Subhanallah, kebetulan pula baru beli Langit Ilahi 3, Fanzuru :)

athirah berkata...

really?? best kan3:) hehehhe. novel2 hilal dah bace?

Anda Juga Mungkin Meminati Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..