Selasa, 12 April 2011

Final Semester


Final Semester! Hooyeah!! ~ Kepada sahabat seperjuangan, yang dikenali mahupun yang baru nak kenal-kenal ( acececeee.. ) Selamat berjuang dalam peperiksaan akhir utuk final semester kita ni! Moga dipermudahkan urusan dan usaha kita oleh Allah.. Insya ALLAH.. Tak sabar dah nak habes diploma ni..

- Oke nak sambung study ( study ke? ) .. huhu.. offline 18 April dan 2 minggu selepas nye.. Jumpe lagi Insya Allah..


p/s: Nak buat ape 4 bulan cuti???

Ahad, 10 April 2011

Aku Jatuh Cinta!
"Sesungguhnya di kalangan hamba-hamba Allah itu ada satu golongan,mereka bukan dari golongan para nabi ataupun syuhada',tetapi para nabi dan syuhada' mencemburui mereka,tempat mereka di sisi Allah s.w.t.Kata para sahabat, khabarkan kepada kami siapa mereka? Rasulullah S.A.W bersabda:"Mereka adalah satu kaum yang saling cinta-mencintai kerana Allah, bukan ada hubungan saudara-mara di kalangan mereka dan juga bukan kerana kepentingan.Demi Allah,di wajah mereka ada cahaya dan mereka di atas cahaya.Ketika manusia takut,mereka tidak takut.Ketika manusia bersedih,mereka tidak bersedih.Dan mereka berkata,sesungguhnya wali-wali Allah tidak takut dan tidak sedih."♥Dan terkadang kecintaan memelikkan kita. . Mengapa mudah kita tertaut hati pada seseorang itu?


Hanya pada pandangan pertama. Dan dulu seorang adikku selalu mengatakan itu padaku,


Mudahnya aku menyintai seseorang. Begitu juga dalam jalan dakwah ini.


Kita akan mudah terjatuh cinta. Banyak kali... Cinta pada mereka yang memberikan kita rasa faham ini.


Dan cinta kepada mereka yang kita berikan rasa faham ini. Ia adalah tautan hati Yang sukar dimengertikan.


Perasaan yang sukar Dinukilkan dengan lukisan kita Begitulah besarnya erti cinta pada dakwah ini.


Ia menolak kehendak diri untuk memberi sebuah erti ..Jauh dirasakan dekat


Sering bersama tidak mendatangkan kebosanan ..Ianya bahagia tiada tara!


Ia mengajar erti untuk tidak berhenti dalam memberi ..Ia menolak diri untuk sentiasa mengorbankan diri demi insan yang baru sahaja dikenali


kerana ikatan hati itu bertahkik pada cinta Ilahi..


( aku dan dia, mengalami rasa yang sama.. mudahnya hati ini tertaut dan menyukai manusia. Kerana itu, takutnya apabila dialirkan cinta itu pada yang bukan berhak)


Kerana dakwah dan islam, sentiasa menyatukan hati kita, Menjadikan kita sentiasa jatuh cinta sesama kita,


Setiap masa.. Mudahnya dakwah ini menjadikan kita Untuk jatuh cinta!وَأَلَّفَ بَيۡنَ قُلُوبِہِمۡ‌ۚ لَوۡ أَنفَقۡتَ مَا فِى ٱلۡأَرۡضِ جَمِيعً۬ا مَّآ أَلَّفۡتَ بَيۡنَ قُلُوبِهِمۡ وَلَـٰڪِنَّ ٱللَّهَ أَلَّفَ بَيۡنَہُمۡ‌ۚ إِنَّهُ ۥ عَزِيزٌ حَكِيمٌ۬
Dan (Dialah) yang menyatukan di antara hati mereka. Kalaulah engkau belanjakan segala (harta benda) yang ada di bumi, nescaya engkau tidak dapat juga menyatukan di antara hati mereka, akan tetapi Allah telah menyatu-padukan di antara (hati) mereka. Sesungguhnya Dia Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. ( Anfal: 63)


p/s: Benarkan perasaan cintaku ini Ya Allah.. Pandukan lah hatiku ke jalan yang benar..

Anda Juga Mungkin Meminati Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..