Jumaat, 22 Julai 2011

Cara-cara Nak Hilangkan Boring Bile Naik Lif

Assalamualaikum:) Ape kabo iman kite semua? moga sihat hendak nye..

Ahak! Korang pernah naik lif tak..? Or jarang naik lif...? korang tahu tak lif tu apa? Apala, lif pun korang tak tahu... Hehehhe.. acah saje..Ce Korang google jap lif tu apa sena nye.. aha.. kekadang bosan gak naek lif ni.. Aku tengok kau , kau tengok aku.. hahaha..

Oke lah.. bawah ni ade tips camne korang nak hilangkan rase bosan bile dok dalam lif:) hehee

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!
Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA"

OK..that all...peace yo..






p/s: Bukan selalu naik lif pon.. nak apply bile naik tangge oke? :P

2 ulasan:

nasihahtenang berkata...

diam! semuanya diam!! haha.. amat kreatif.. tirah boleh la apply nnt ;P

athirah berkata...

bereh je.. kinah kene join laaaa hahha

Anda Juga Mungkin Meminati Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..