Sabtu, 12 Mac 2011

Cekak Hanafi@Komuniti Part 1

Bismillahirohmanirrahim.. Ape khabar iman kite hari ini?? Moga sentiasa terpelihara dan semakin dipertingkatkan Insya Allah..

Owrait! tetibe rase semangat je nak tulis blog malam ni.. Orang sibuk layan mimpi . Akak korang ni sibuk layan perasaan tulis blog.. haha ade?? jeng2.. Motif?? Saje isi mase sebab tak mengantok lagi.. huhu.. Malam ni nak crite sikit tentang program Silat Cekak Ustaz Hanafi atau pon Cekak Hanafi @ Komuniti. Huhu.. semangat nye beta nak tulis.. :p Kita teruskan yer.. abaikan lah kekarutan yang berlaku di seanjang kisah ini.. kui3

Al-kisah nak dijadikan cerita, kami ahli-ahli PSSCPUH POLISAS bercadang nak mengadakan program bagi memenuhi program wajib kami ni,, Cekak Hanafi@ Komuniti ni.. Banyak idea tempat-tempat nak kami buat, rumah anak yatim - rumah orang-orang tua - pantai - Megamall pon termasuk sekali lah.. huhuhu.. Dasat tak dasat adik-adik aku nye idea:) hihihi.. last-last sekali terfikir nak buat kat sekolah je.. Yes! Korang tau-tau je lah,, famili akak korang ni ramai yang dudok kat sekolah.. mak cikgu, abang bakal cikgu, akak memang da cikgu ,, suami akak lagi lah cikgu berstatus warden lagi. tak ke kabel namenye tuh?? agaggaga.. SMA AL-IHSAN destinasi kami akhirnya, pelbagai rancangan dan aktiviti telah kami rancang, Bayang kan dalam masa satu minggu kami rancang.. Tak ke gagau ajk-ajk yang terlibat?? huhuhu. Berkat kesabaran dan doa.. Hari yang ditunggu pun tiba..

5 Mac 2011 :
Rutin akak-akak ostel senior ialah: kejut adek-adek bangun awal oiii.. ni bas datang pukul 6 dik,, cepat-cepat bangun.. kau ingat senang nak kejut diorang? huuu sabor aje lah.. yang senang tu memang senang, cube dapat yang susah nak kecut? pengsan akak dik.. huuu.. Tapi disebabkan akak korang ni semangat parak nak beprogram,, korang kene bangun jugak kan3. haha.. gud2.. tapi yang kekecewaan yang tak boleh tahan nye.. bas datang pukul 7... huu.. huuu.. haru jap dudok kat bus stop.. perjalan maseh diteruskan.. bas nye hal. its okeyh~ janji dapat gi ihsan.. agagaa..

Mereka yang dipaksa bangun awal pagi :P




Jom pergi!!


Tiba di SMA AL-IHSAN.. nak crite gak ni.. dulu-dulu akak korang ni ex-student sekolah ni.. tu yang selok sikit nak buat program kat situ.. huhuhu.. Kau.. nostalgia lame kembali lah pulak.. acececeee.. udah2.. berbalik pada cerita..

Dalam pukul 7 lebeh jugak lah kami tiba di Ihsan, Kami disambut oleh Ustaz Aziz & sorang student form 5 tak silap.. i kenal u.. hahha.. mujur adik kite ni kenal akak korang ni tau~` tak lah malu sangat i.. Yang i terkejut monyet nye,, Ustaz Aziz ni pon kenal i.. alamak.. sahabat abg ipar la kate kan.. merangkap jiran sebelah umah.. ohohoho .. oke2.. lepas tu kami dijamu ( sarapan ) di dewan makan asrama ihsan ni.. tau korang-korang sume lapor.. haha. kesian tengok muke korang yang bangun awal & perot kosong.. Lepas makan cepat siap oke! banyak kerja kene buat:)

v

v

v

v

v

BERSAMBUNG (^_^)





2 ulasan:

cinonex coreyan berkata...

saje nak komen2 kat sini =p

athirah berkata...

komen ler:)

Anda Juga Mungkin Meminati Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..