Selasa, 27 September 2011

Kembali Ke Sekolah!

Assalamualaikum. *kelip2 mata mengade*. Alhamdulillah bekesempatan lagi mau mencoret isi hati yang melimpah sudah dalam hati ni. Moge iman kita sentiasa dalam jagaan Insya Allah. Tergerak hati nak menulis lagi walaupun rase tak teringin nak tulis belog lepastu macam teringin pulak nak update belog sebab tengok orang lain punye belog meriah sangat. Huhuhuhu..

Soal teringin tak teringin dah tolak tepi sebab dah pun setat menulis balik ni. Hehe.

Oke2.. Bermulanya tarikh 12/09/2011-23/09/2011, saye adelah guru ganti di Sekolah Rendah Agama Islam Al-Irsyad. Kire sirih pulang ke gagang gitu. Jauh-jauh merantau (padahal kuantan je) akhirnye balik ke tempat asal:) Actually sangat gumbira walaupun takde pengalaman mengajar, dapat lah jugak sikit-sikit kumpul pengalaman.

Terkejut bila diri ini menggantikan guru matematik. Merangkap guru kelas darjah 5...Suspen kot mula-mula diberitahu. .. Mujurlah matematik sekolah rendah ni boleh dikira kacang goreng la buat mereka-mereka yang ade lepasan diploma macam saye ni.. *riak sikit*..

Oke2. Sekarang tengah bercuti untuk sminggu mengambil mood untuk mengajar subjek lain . Ganti cikgu lain pulak untuk this october samapai lah cuti sekolah akhir tahun. Subjek ape?? YES! Arabic language gitu.. mampus gue! Serius dah tak ingat words in arabic. Segala nahu sorof qawaid bagai sume dah lupe. 3tahun meninggalkan mereka semua.. wuwuuwuw.. Dengan semangat yang diberikan oleh guru-guru kat SRAI. Akhirnye terime cabaran ini sehingga akhir tahun. Bermulalah kisah cikgu baru yang akan masuk meeting, jage budak-budak makan solat main, keluar meeting, usrah balik sampai petang.. Dan macam-macam lagi..

Semoga Allah menolong dalam setiap urusan ku..:)


p/s: Bukak kamus ! tinggalkan kalkulator!!!!

2 ulasan:

cinonex coreyan berkata...

ustazah trahh..hehe

visit here.
cinonexcoreyan.com

athirah berkata...

ustazah la sgt. i visit u back gtwwww.. hhhhehhe

Anda Juga Mungkin Meminati Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..

Jasa Bonda.. Keringat Ayah..