Bahan :
1 bungkus tepung beras
1 cawan gula halus
2 1/2 cawan santan pekat
5 cawan air panas
1/2 cawan jus pandan
garam secukup rasa
daun pisang - potong empat segi
Cara2:
1. Bancuh satu cawan tepung beras bersama pati santan serta garam secukup rasa. Ketepikan adunan A ini.
1. Bancuh satu cawan tepung beras bersama pati santan serta garam secukup rasa. Ketepikan adunan A ini.
2. Bancuh tepung selebihnya dengan air panas, jus pandan dan kacau hingga cair. ( Adunan B)
3. Bentukkan daun pisang jadi empat segi. Jerangkan air kukusan. Apabila mendidih, aturkan acuan dan pisang di atas dulang.
4. Masukkan satu sudu teh gula ke dalam setiap acuan. Setelah itu, bolehlah dikukus. Bila adunan B telah beku, tuangkan adunan A ke atasnya.
5. Setelah itu, kukus lagi sehingga masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan